Hurghada


Geschiedenis

Hurghada is gesticht in het begin van de 20ste eeuw en sinds de jaren 1980 – 90 is het inwoner aantal gegroeid tot 180.000. Net als Dubai was hurghada een oud vissersdorpje met 20.000 inwoners in de jaren 80. Door de komst van Amerikaanse , Europese en Arabische investeerders is Hurghada de leidende badplaats van Egypte , ook wel  The Red Sea Riviera genoemd.

Bezienswaardigheden

Het dorpje Sharm El Naga wat 40 km ten zuiden van Hurghada ligt is voor de rekreatie duiker the place to be om te genieten van de prachtige koraal riffen. In de badplaats Soma Bay waar u kunt relaxen van massages en warm zeewater kuren.El Gouna wat het Venetie van Egypte genoemd word is een kunstmatig aangelegde luxueuze stad wat uit diverse eilandjes bestaat en met bruggen aan elkaar verbonden is. De boottocht naar de Giftun eilanden mag niet op u lijst ontbreken. Een meerdaagse bezichtigingstrip naar Cairo waar u de Piramiden en de vele musea kunt bezoeken. In Luxor kunt u de tempels , vallei der koningen en het graf van Toetanchamon aandoen.

Het Klimaat

Het woestijnklimaat zorgt ervoor dat de zomertemperatuur Mei t/m Okt. altijd boven de 30 graden is , en regenval te verwaarlozen is. De winters zijn een stuk aangenamer met een heerlijke 21-22 graden in Januari , dus ideaal om te overwinteren in Hurghada. Zelfs de temperatuur van de Rode Zee zal nooit onder de 20 graden zijn.

Uitgaan in Sunny Beach

Bekende kroegen & clubs
Nachtclub
 
Havana
Bar
 
Papas bar
Bar
 
Dutch bar
Disco / Nachtclub
 
Ministry of Sound
Strand club
 
Papas beach club
Disco / Nachtclub
 
Hed Kandi
Disco / Nachtclub
 
Calypso
 
 
 
Selectie uit de 150 restaurants in Hurghada
 
 
 
 
 
 Thai
 
 White Elephant  
 Argentijns  Che Guevara
 Sushi    Little Buddha  
 International  Granada
 Mexicaans
 
 Bulls
 
 
 
Fastfood
 
 
 
 
 Mac Donalds
 
 
 Burger King
 
 
 Kentucky fried Chicken
 
 
 Pizza Hut

hurghada night